Bereik je klanten en medewerkers via WhatsApp & Telegram | Whatsupdate

Voordat je de klant mag benaderen via bijvoorbeeld WhatsApp, moet hij of zij eerst toestemming of een opt-in geven voor het ontvangen van WhatsApp-berichten. De opt-in moet een actieve opt-in zijn. Dat wil zeggen dat de toestemming verkregen moet worden middels een gebruikersactie, bijvoorbeeld met een aanmeldlink of een formulier op je website.

Bij een actieve opt-in is het belangrijk dat je de klant duidelijk informeert waar hij of zij precies een opt-in voor geeft. Wat voor soort berichten gaat de klant ontvangen? Met welke frequentie? Wat is de inhoud van het bericht?

Gebruik een WhatsApp link

Een makkelijke manier om klanten toestemming te vragen is door een WhatsApp link aan te maken met een vooraf ingevuld bericht. Dit vooraf ingevulde bericht wordt automatisch weergegeven in het tekstveld van een chat. In deze link plaats je een een compleet telefoonnummer in internationale notatie en een vooraf ingevulde bericht met “url gecodeerde tekst”.

Op onze website hebben wij een voorbeeld van deze whatsapp link voor je klaarstaan. We hebben daarnaast nog een aantal handige tips opgesomd voor het creëren van goede opt-in.

Ow! Het is trouwens ook altijd slim om de WhatsApp Business Policy te raadplegen. De Business Policy van WhatsApp is opgesteld, zodat snelle, veilige en betrouwbare communicatie gewaarborgd blijft.