Bereik je klanten en medewerkers via WhatsApp & Telegram | Whatsupdate

Welkom op het blog van BuildTopics! Op deze plek ga je de komende tijd nieuws, tips, en verhalen terugvinden die van toepassing zijn op alles wat BuildTopics voor jou als ondernemer, HR-Manager, journalist of voor jouw vereniging kan betekenen.

Onze mailboxen worden wekelijks overspoeld door nieuwsbrieven. Er bestaat een grote kans dat jouw nieuwsbrief ondergesneeuwd raakt of niet gelezen wordt. Communiceren via apps zoals WhatsApp, Signal of Telegram biedt hierin een uitkomst. Een bericht via een chat app voelt veel persoonlijker en biedt een veel hogere open- en clickratio.

Internetbureau DM Interactive uit Montfoort (UT) lanceert met BuildTopics een tool om klanten en medewerkers te bereiken via messenger apps zoals WhatsApp of Telegram. Via BuildTopics creëer je een strak vormgegeven update die vervolgens als kort bericht te delen is op een messenger app of social media. Het bereik en de conversie van een bericht is via het dashboard inzichtelijk gemaakt.

Hoe werkt het?

Een BuildTopics bericht bevat onderwerpen (topics) met foto’s, video, tekst, hyperlinks, en PDF bijlages die je via “drag and drop” zelf kunt indelen. Per topic schrijf je een korte samenvatting die vervolgens kan worden gedeeld via je smartphone op chat apps of social media. Er zijn geen ingewikkelde koppelingen of instellingen nodig.

Voor wie?

BuildTopics kan worden ingezet voor klantcontact, interne communicatie of bijvoorbeeld het delen van vacatures met je contacten. Ideaal voor ondernemers en HR managers die klanten en collega’s op een laagdrempelige manier, maar wel met de juiste look en feel willen bereiken. Verder werkt BuildTopics ook voor bijvoorbeeld verenigingen die leden op de hoogte willen houden.

Wat kost het?

Gebruikers van BuildTopics kunnen de applicatie gratis gebruiken. Binnen deze gratis versie is 1 bericht per maand op te stellen. En zodra je meer uit je wilt bericht halen door bijvoorbeeld onbeperkt te publiceren of een video en PDF toe te voegen, dan zijn deze opties via BuildTopics Professional beschikbaar. Professional kost € 11,99 per maand.

Uiteraard worden de gebruikers ook gewezen op de do’s and don’ts voor het gebruik van messenger en chat apps. Het vragen van toestemming aan je klanten, medewerkers of leden is bijvoorbeeld belangrijk. Iedereen is vrij om BuildTopics in te zetten maar het is uiteraard aan te raden om je goed om je te verdiepen in de regels die jouw favoriete messenger heeft opgesteld.

Bezoek BuildTopics.nl voor meer informatie